Protestantse Gemeente Andijk & Wervershoof | Anbi
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-348690,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

Weet waaraan u geeft.

ANBI Beschikking

Uw bijdrage, donatie of gift

Onze kerkelijke gemeente heeft een ANBI verklaring (Algemeen Nut Beogende Instelling). Dit betekent dat uw vrijwillige bijdrage, donatie of gift fiscaal aftrekbaar is.

Onze ANBI gegevens

Protestantse Gemeente Andijk & Wervershoof i.w. te Andijk
RSIN nummer: 002860879

Diaconie van de Protestantse Gemeente Andijk & Wervershoof i.w. te Andijk
RSIN nummer 824109120

Kerkvoogdij van de Protestantse Gemeente Andijk & Wervershoof i.w. te Andijk
RSIN nummer: 810455328

Doelstellingen

De doelstellingen van de Protestantse Gemeente Andijk – Wervershoof i.w. zijn verwoord in ons beleidsplan 2015 – 2019.

Bestuurssamenstelling

De kerkelijke gemeente wordt bestuurd door de kerkenraad bestaande uit:
1 Pastor, 3 Ouderlingen, 2 Diakenen en 3 Ouderling Kerkrentmeesters. Voor het statuut (kerkorde) verwijzen wij naar de landelijke website. De gegevens van de pastor, voorzitter kerkenraad en scriba vindt u tevens op de pagina contactadressen.

Beloningsbeleid

De kerkenraads- en collegeleden verrichten hun werkzaamheden Pro- Deo; De pastor is geen werknemer maar zelfstandig belastingplichtig. De beloning van de medewerkers in loondienst zoals de koster is geregeld in de Arbeidsvoorwaardenregeling PKN de hierop betrekking hebbende regeling vindt u via Generale Regelingen PKN. Leden van de kerkenraad, colleges en commissies ontvangen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Alleen werkelijk gemaakte onkosten kunnen worden vergoed.

Verslag activiteiten

Op onze website vindt u verslagen en overzichten van onze activiteiten.

Financiële verantwoording

Verantwoording

In de staat van baten en lasten vindt u de financiële verantwoording van de kerkrentmeesters en diaconie van het afgelopen jaar.