De Zaaier | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel
351200
post-template-default,single,single-post,postid-351200,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-352192

De Zaaier

Mattheus 13: 1-9 en 18-23 staat deze zondag centraal. De vijfde zondag na Trinitatis. ‘Een zaaier ging uit om te zaaien.’ De gelijkenis is bekend. Een zaaier gaat uit om te zaaien en neemt het niet zo nauw. Met brede gebaren strooit hij het zaad uit. Er gaat nogal wat verloren. Een deel valt langs de weg, een deel valt op rotsachtige bodem en een deel valt tussen de distels. Slechts een deel valt in goede aarde en draagt vrucht: honderd, zestig- of dertigvoudig.

In het mooie lied `de aarde is vervuld van goedertierenheid` (Lied 650)  zingt de gemeente- ongeveer in het midden – ‘de wereld hemelsbreed zal goede aarde zijn’. Anders dus dan in de gelijkenis waarin het meeste zaad verloren gaat.

Hoe dan?

Sommige uitleggers menen dat wíj goede aarde moeten zijn. Dat het Woord in ons vrucht zal dragen. Zo van: ‘lees je bijbel bidt elke dag, dat het groeien mag, dat het groeien mag!’. Mooi natuurlijk, maar of het zaad daardoor nu werkelijk meer tot groei komt en vrucht draagt?

Een spannende vraag. We gaan er in deze vlog mee aan de slag.

Gebed voor deze zondag

Lezend in de Bijbel als het ware rondwandelend in uw Woord vragen we uw geest om gids te zijn

Mogen de woorden die gelezen worden landen, raken, herkenning geven, ons verder helpen, ons bezielen.

Door Jezus Christus, onze Heer.

AmenX