Bergrede | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel
351191
post-template-default,single,single-post,postid-351191,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-352192

Bergrede

Goed om vandaag stil te staan bij de oude en altijd weer nieuwe teksten, in de overtuiging dat wij het dáárvan moeten hebben.

We horen vandaag de mooie en ook uitdagende teksten uit de Bergrede.

De Bergrede – “gebed voor een mens met vragen”, zei ooit iemand hierover. En in de Bergrede worden we opgeroepen tot menselijk handelen, over de keuzes die we maken hoe we omgaan met elkaar. Juist in deze tijd lijkt alles even te draaien om wat er in ons land gebeurt aan ziekte en economische recessie. En dat is begrijpelijk. Tevens, dreigt er een humanitaire catastrofe te gebeuren op Europese bodem met de allerarmsten. Op de Griekse eilanden, zitten duizenden kinderen opgesloten in overvolle gevaarlijke kampen.

Gebed voor deze zondag

God U die er was, U die er bent en die er zult zijn.

Wij danken U dat U met ons op weg bent. Niet alleen vandaag, maar alle dagen en dat we adem hebben en op sommige dagen leven we op het scherp van de snede. Als we niet veilig zijn voor het oordeel van elkaar, als we elkaar onbedoeld kwetsen, als we onbegrepen blijven. Als we lijden aan zorg, ziekte en rampspoed in het leven. Op die dagen zoals nu, als we niet veilig zijn voor een virus, niet veilig voor de gevolgen van een recessie, die genadeloos laat zien hoe het werkt.

Heer ontferm U en maak ons mensen met een open hart en een open vizier. Waakzaam en beweeglijk op de adem van uw Geest. Levende God, we bidden U voor deze wereld, zo anders door een pandemie en zo chaotisch tegelijkertijd.

Schep nieuwe mogelijkheden, waar gezocht word naar veiligheid. En maak ons altijd weer creatief om elkaar te beschermen en te ontmoeten.

Schep nieuwe mogelijkheden waar de uitzichtloosheid de boventoon voert. God breng een ommekeer in de harten van mensen waar geweld woont, breng vrede in hun hart.

Geef dat in onze harten liefde en vrede woont. Maak ons zo dragers van uw goedheid in de plaats waar we leven. Want het leven geeft ons soms veel te dragen. Daarom bidden wij voor elkaar, als we rouwen, als we moeilijke keuzen moeten maken. als we de pijn van discriminatie dragen.

Kom ons tegemoet, wees ons gezelschap, onze ontfermer, door Christus onze Heer.

AmenX