Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Week van Gebed voor de Eénheid

januari, 2019

zo27jan10:00Week van Gebed voor de Eénheid10:00

In de week van Gebed voor de Eénheid, komen jaarlijks in januari christenen overal in de wereld bijéén om gezamenlijk te bidden om eenheid. Dit is een traditie van vele jaren, begonnen aan het begin van de vorige eeuw. Ook kerken in ons land kennen deze traditie met een actieve deelname. Binnen deze Gebedsweek wordt een goed moment gekozen voor een gezamenlijke Gebedsdienst. In zang en gebed, bezinning en schriftlezing is er een Gezamenlijke Getuigenis voor eenheid en verbondenheid.

Voor het jaar 2019 is het thema geworden ‘Recht voor ogen’. Met een concrete bijbelse oproep scherpt de week van het gebed de blik op recht en onrecht: zoek het recht en niets dan het recht. De bijbeltekst is uit het boek Deuteronomium 16 vers 10-20.

Plaats van samenkomen is dit jaar De Kapel van de Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof, Middenweg 48 in Andijk. De dienst is op zondag 27 januari 2019, aanvang 10.00 uur. Voorgangers zijn: kapelaan Peter Piets en pastor Gert Scholtens, liederen worden gezongen o.l.v. Andrew en Nettie Orme. Elk jaar is er een ander land, dat een liturgie voorbereidt en aanbiedt om te gebruiken. Dit jaar hebben de christenen uit Indonesië de Gebedsweek voorbereid. Dit laat iets zien van de wereldwijde verbondenheid.
Als Christenen van verschillende kerken bent u van harte welkom op zondag 27 januari 2019 om 10.00 uur in deze oecumenische dienst.

Raad van Kerken, Andijk, Onderdijk, Wervershoof, Zwaagdijk-Oost.