Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel | Vlog

augustus, 2020

zo02aug(aug 2)09:30vr07(aug 7)23:50Vlog | Brandende vragen09:30 - 23:50 (7)

Chagall

De rechtse figuur in het wit is Mozes. Hij is te herkennen aan de twee stralen die uit zijn hoofd komen. De schapen in de achtergrond laten Mozes kennen als herder.
In het midden ziet men een braamstruik waaruit vlammen slaan. Boven de struik is een engel, die namens God spreekt. Met zijn armen lijkt hij te wijzen naar datgene waartoe Mozes geroepen wordt: als hoofd van een grote groep mensen trekt hij door de zee naar het Beloofde Land. (Hij wordt op een andere manier herder) De wolk verwijst naar God die onzichtbaar met zijn volk meegaat.
Voor het gezicht van de nieuwe Mozes (geel gelaat) zijn twee stenen tafelen te zien. Zo maakt Chagall duidelijk dat Mozes de woordvoerder wordt van wat God wil van de mensen.

Gebed voor deze zondag

God,

Eeuwige God, U die zich laat kennen als ‘Hij die er was, is en zal zijn’,

verstevig wat er in ons is

aan geloof, hoop en liefde,

zodat wij doen

wat U van ons wilt,

niet halfhartig of plichtmatig,

maar met overgave,

dan zullen wij gaandeweg ervaren

hoe veelbelovend dat is.

Bekijk ook onze voorgaande video-lezingen op onze Vlogs-pagina.

Nieuws | Op 6 september is er weer een kerkdienst. U kunt zich aanmelden via telefoonnummer06-83424001