Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Lezing Rodrigo van Rutte
349641
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-349641,cookies-not-set,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

maart, 2019

wo20mrt19:30Lezing Rodrigo van Rutte19:30

Informatie

Op 28 februari 2018 is de film ‘Lion’ gedraaid en op 26 september 2018 is Like Father, Like Son vertoond. Naar aanleiding van het thema van beide films komt op 20 maart 2019 Rodrigo van Rutte vertellen over zijn leven. Rodrigo is geadopteerd en heeft via het programma Spoorloos in 2013 zijn biologische moeder gevonden.

Rodrigo neemt u in het eerste deel van de avond mee in zijn verhaal hoe zijn intuïtie hem vertelde dat zijn Colombiaanse moeder niet zijn geboortemoeder is. Hoe kon hij dit uiteindelijk ook bewijzen? Wat betekent dat dan eigenlijk voor hem als je niet degene bent die in de documenten staat? Hoe zou zijn leven zijn verlopen als hij niet was verwisseld als baby in Colombia? Wie denkt hij wel wie hij is?

Rodrigo werd als baby verwisseld met een ander kind. Spoorloos vond Rodrigo’s echte moeder. Bekijk hier de uitzending met daarin het fragment vanaf 19:48 min.

Het tweede deel van de avond zal hij meer vertellen over hoe hij zijn ‘adoptiegevoel’ beleeft: Je voelt je Nederlands maar je wordt benaderd als kleurling. Hoe Nederlands is hij of wil hij ondanks zijn DNA, geboorte ouders en eerste paspoort niet Nederlands zijn. Hoe verloopt het contact met zijn Colombiaanse en Nederlandse familie?

Door de reacties op zijn Spoorloos verhaal van voornamelijk geadopteerden en adoptiefouders is hij er bewuster van geworden dat het niet zo vanzelfsprekend is om je emoties onder woorden te brengen en te durven uitspreken. Tijdens de events die georganiseerd worden door en voor geadopteerden en via de besloten Facebookgroepen van geadopteerden probeert hij op te vangen wat er speelt onder de jongeren en ouderen.

Naar aanleiding daarvan is hij het project gestart in Mei 2018: Pop-up Museum of Adoption in Den Haag, bestaande uit foto exposities die hij in bruikleen heeft. Het doel is om de geadopteerde zichtbaar te maken met zijn verhaal en waarheid. De tweede editie van deze tentoonstelling is te bezoeken van 18 t/m 31 mei 2019 in het Atrium in Den Haag.

Inloop 19.30 uur

Lezing start om 20.00 uur

Toegang is gratis, koffie en thee €1,50

X