Gemeente bijeenkomst 1 juni | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel
352284
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-352284,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-352192

juni, 2024

za01jun10:30Gemeente bijeenkomst 1 juni10:30

Informatie

Zaterdagochtend 1 juni is er een gemeentebijeenkomst over toekomst van De Kapel. Tijdens deze bijeenkomst wil de kerkenraad u informeren over eventuele bestuurlijke en inhoudelijke samenwerking met PG Zuiderkogge en  PG Hoogkarspel  én samen nadenken over de richting, die we als kerkgemeenschap willen inslaan. De kerkenraad hoopt op een waardevolle en constructieve discussie, waarin uw input van groot belang is

Aanvang:  10.30 uur tot 12.00 uur.

Locatie: in de Kapel, Middenweg 48, Andijk

Elk gemeentelid heeft een uitnodiging én een begeleidende brief ontvangen. hieronder leest u de inhoud van de begeleidende brief.

 

 

Aan: de gemeenteleden van de PG Andijk, PG Hoogkarspel-Lutjebroek en de PG Zuiderkogge

Beste gemeenteleden,

Wij schrijven u deze brief met onze drie gezamenlijke kerkenraden. Reden is dat wij allen hetzelfde zien gebeuren. De gemeente wordt kleiner en er zijn steeds minder mensen beschikbaar om een taak op zich te nemen in de kerkenraad. Met name dat laatste begint te knellen. Veel kerkenraadsleden worden ouder en moeten blijven doorgaan, omdat er niemand hun taak kan overnemen. Kortom: in alle drie gemeenten hebben wij te maken met een bestuurlijke zorg, zeker als wij vooruitkijken. 

Tegelijk zien wij dat alle drie gemeenten het goed doen. Er zijn veel activiteiten, er is veel onderlinge zorg en aandacht en er is een hartstochtelijk gevoel bij elkaar te horen. Wij kunnen niet anders dan constateren, dat de kerk dichtbij hoort: op het eigen dorp, in de eigen gemeente en in het vertrouwde kerkgebouw. Dat willen wij bewaren.

Maar om aan de bestuurlijke zorg het hoofd te bieden zijn wij als drie kerkenraden een traject gestart om bestuurlijk te gaan samenwerken. De stip op de horizon is, dat wij als drie gemeenten vanaf 1 juli 2025 willen gaan werken met één gezamenlijke kerkenraad. Dat betekent uitdrukkelijk niet dat er één gemeente komt. Wij blijven drie zelfstandige gemeenten, elk met hun eigen kerkgebouw, eigen kerkdiensten, eigen activiteiten en ook eigen geld. Wij kunnen niet genoeg benadrukken dat het alleen om bestuurlijke samenwerking gaat. In uw eigen gemeente blijft het zoals het was.

Wij beseffen dat dit traject vragen kan oproepen. Het is daarom goed dat leden van alle drie gemeenten daarover geïnformeerd worden. In kerkordelijke termen wordt dat het ‘kennen en horen’ van de gemeente genoemd. Daarvoor willen wij in de maanden april, mei en juni in elk van de drie gemeenten afzonderlijk een gemeenteavond beleggen. Op die avond zal informatie worden gegeven over hoe de bestuurlijke samenwerking eruit ziet en kunnen daarover met elkaar in gesprek gaan. De datum van elk van de avonden zal via de gebruikelijke kanalen in elk van de drie gemeenten worden bekendgemaakt. 

Als drie afzonderlijke kerkenraden zijn wij inmiddels een tijdje samen onderweg. In die tijd hebben wij veel vertrouwen gekregen in elkaar en in de mogelijkheden om op deze manier kerk te kunnen blijven op ons eigen dorp. Wij willen u graag meenemen in onze gedachten en nodigen u hierbij van harte uit voor de gemeenteavond in uw eigen gemeente.

In Christus verbonden en met een hartelijke groet voor u allen,

De kerkenraden van PG Andijk, PG Hoogkarspel-Lutjebroek en de PG Zuiderkogge

X