Cursus Levensverhalen | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel
ajde_events-template-default,single,single-ajde_events,postid-351672,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

september, 2021

di07sep19:15di21:30Cursus Levensverhalen19:15 - 21:30

Nieuwe cursus in De Kapel
In het najaar hopen we in De Kapel te starten met een nieuwe cursus; ‘Levensverhalen in woord en beeld’. Het doel van de cursus is om mensen te inspireren om een start te maken met hun levensverhaal. Daarnaast willen we samen levenservaringen delen. Door dit type activiteiten kan ‘onze kerk’ laten zien dat zij meer is dan een gebouw waar op zondagmorgen een dienst gehouden wordt. Aspecten van leefbaarheid, sociale cohesie, helpen om in beeld te krijgen wat er in een dorp speelt en leeft. En daarmee kunnen we onze rol als solidaire geloofsgemeenschap vervullen.

Waardevolle herinneringen
Het leven is vol waardevolle ervaringen die we vast willen houden. Zonde om die te verliezen. Veel van onze dierbare herinneringen zitten in ons hoofd of in schriftjes, foto’s, dia’s, brieven, boeken, documenten en digitale archieven. Soms willen we opruimen maar vaak kunnen we onze spullen nog niet loslaten, want we willen er nog iets mee!

Van verhaaltjes tot levensverhaal
In de cursus proberen we je een beetje te helpen om ervaringen, gedachten, woorden en beelden bij je los te weken. En zo ontstaan er waarschijnlijk spontaan losse verhaaltjes die je verrast weet her te beleven. En voor je het weet, rijgen de verhaaltjes zich als een ketting tot prachtige, leuke, maar soms ook ontroerende levensverhalen. En dan is het fijn om in dit proces een beetje te leunen op ervaringen van anderen, die daar al langer mee bezig zijn. Zij kunnen je wellicht helpen in je boeiende zoektocht naar jouw levensverhalen.

Schrijven ruimt op
Veel nog niet opgeruimde spullen kunnen de feitelijke basis vormen voor verhaaltjes. Om te schrijven moet je ordenen. Je kijkt terug en beziet je leven met andere ogen. En als je ‘alles op een rijtje zet’ krijg je soms nieuwe inzichten. Soms snap je dan dingen opeens veel beter. Maar het belangrijkste is dat schrijven en tekenen je leefplezier kunnen bieden. Want schrijven en tekenen is leuk, en het ruimt op, zeker in je hoofd.

Informatieavond 7 september 2021
Op dinsdag 7 september 2021 zullen Ineke Ruiter en Roel Doef in De Kapel een toelichting geven over de te houden cursus ‘Levensverhalen in woord en beeld’. Vanaf 19.15 uur staan de koffie en de thee klaar. We starten om 19.30 uur en het programma duurt tot 21.30 uur.

Wilt u meer informatie?
Roel Doef: r.doef@quicknet.nl 06-37649695