Voorjaarsmarkt 2019 | Protestantse Gemeente Andijk - Wervershoof | Kerk Andijk, De Kapel
350711
post-template-default,single,single-post,postid-350711,single-format-standard,eltd-cpt-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,moose-ver-2.0, vertical_menu_with_scroll,smooth_scroll,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,paspartu_header_aligned,blog_installed,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-352192

Voorjaarsmarkt 2019
in en om De Kapel

Afgelopen zaterdag 11 mei werd de jaarlijkse voorjaarsmarkt gehouden. Een evenement dat veel voorbereiding vraagt: de dag daarvoor is een flinke ploeg vrijwilligers uren in de weer om de aangeleverde spullen uit te pakken, te sorteren en netjes uit te stallen. Het aanbod was zéér uitgebreid, dat is nog zacht uitgedrukt en bijzonder gevarieerd: boeken, cd’s, gereedschap, dozen, kastjes, laatjes, vazen, potjes, enz. soms met verrassende inhoud: zo was er een beschuitbus vol met manchetknopen en in een theepot zaten tubes secondelijm.

Ik vond het leuk om te zien hoe sommige bezoekers hun oog lieten vallen op een bepaald voorwerp en dat dit dan ook meteen gekocht werd. Er was een bezoekster die probeerde een onhandig geformuleerde schemerlamp in een veel te klein tasje te wurmen; uiteindelijk lukte het toch, tot grote tevredenheid. Ook zag ik iemand met een stapel legpuzzels vertrekken, allemaal minstens 1000 stukjes! Ik probeerde een paar mensen enthousiast te maken voor een (in mijn ogen) prachtig setje limonadeglazen, maar helaas: ze hadden zelf al kasten vol! Er heerste ook wel enige besluiteloosheid: “past dat schilderij nou wel in mijn interieur?” De markt was ook een sociaal gebeuren: met een kopje koffie of soep kon er even bijgepraat worden, men kon kaarten maken en een mooi prijsje winnen bij het Rad van Avontuur.

De opbrengst van €1836,58 gaat naar 2 goede doelen: Stichting Leergeld, daar helpt men gezinnen met weinig financiële middelen zodat hun kinderen deel kunnen nemen aan diverse activiteiten op school en daarbuiten en SchuldHulpMaatje, deze organisatie begeleidt mensen om weer grip te krijgen op hun financiële situatie.
Clazien Visser
Foto’s door Koos Dol

za03aug10:00za12:30Stiltewandeling10:00 - 12:30

Foto’sX